דילוג לתוכן העיקרי

קטעי שיחות וזיכרון לר' ידעיה הכהן ז"ל

 

לזכרו של חבר הנהלת הישיבה מיום היווסדה, ר' ידעיה הכהן ז"ל

ידעיה זל נואם בבית המדרש

 


 

קטע מדברי ההספד של ראש הישיבה הרב משה ליכטנשטיין:

"לשאת את ארון ברית ה'". הדאגה המעשית לעולם התורה וקידומו ממקום למקום. לא ניתן רק ללמוד את התורה אלא צריך לדאוג גם להעברתו למקומות בהם הוא נצרך ולהביאו עד למקומו הקבוע בהר ציון. בשעת הצורך, כאשר הארון יוצא למלחמה, הכהנים הם הנושאים אותו גם למלחמה. ר' ידעיה ככהן וכבן שבט לוי המוכן ומזומן לעבודה, נשא את ארון החינוך דתי והתורני על כתפיו כל ימי חייו, החל מימיו בבני עקיבא ועבודתו בסוכנות היהודית ועד למעורבותו העמוקה בישיבת הר עציון במשך יובל שנים. זכתה ישיבת הר עציון והתברכה בשני כהנים שנשאו את ארון התורה והברית שלהמיום היווסדה ועד עתה, כאשר שניהם – מושקו וידעיה – הלכו לעולמם בחודשים האחרונים והעבירו את משא הארון לדור הבא. הארון ששוכן בהיכלה והיוצא עם תלמידיה לשירותם הצבאי"
 


 

ידעיה ומושקו

 

"מיקירי ירושלים" - לזכרו של ידעיה הכהן ז"ל

לאורך השנים, מדי יום ירושלים, העביר ידעיה ז"ל עשרות שיחות לתלמידי הישיבה ובהם שיתף בזיכרונות ובסיפורים על ראשית ימיה של ירושלים עוד טרם הקמת המדינה.

שיחה ליום ירושלים תש"ף | סיפורים ירושלמים (26:19 דק')
 
שיחה ליום ירושלים תשע"ז | על הרב דוד קרליבך והרב חרל"פ (13:10 דק')
 

שיחה ליום ירושלים תשס"ה | על בית החולים הדסה (11:21 דק')
 


 

קטע מדברי ההספד של הרב שלמה ברין:

"כחלק מתפיסת הישיבה והקמת מסלול ישיבות ההסדר נערכו ביקורים תכופים בצבא. אני זוכר את הביקורים של הרב עמיטל וידעיה לפני, תוך כדי ואחרי מלחמת יום הכיפורים. אני אישית זוכר ביקורים בסיני בנסיעות ארוכות שהרב עמיטל וידעיה נוסעים יחד וטווים בתוך כך את הקשרים בין הפיקוד והמערכת הצבאית לבין עולם התורה של התלמידים. כך הונחו יסודות ליצירת אמון בין המערכת הצבאית למערכת הישיבתית, לשם כך היה צריך להיות נוכח בשטחי אימונים ואף ללון בבסיסים. מי שהגיע עם הרב עמיטל למקומות אלה והוביל אותו אל החיילים היה ידעיה, שהיה בקי בכל השבילים והדרכים ברחבי הארץ לאורכה ולרוחבה"
 

ידעיה והרב עמיטל

 


 

 

ר' ידעיה ז"ל, חבר הנהלת הישיבה ואחד ממייסדיה

בערב יום ירושלים תשע"ח סיפר ידעיה ז"ל את סיפור הקמת הישיבה.
במהלך השיחה שיתף ידעיה את התלמידים בראשית ימיה של הישיבה, במעורבים בהקמתה ובמשמעות שם הישיבה.
(28:27 דק')

לפני כחצי שנה הלך לעולמו בונה הישיבה ומייסדה משה (מושקו) מושקוביץ ז"ל
שצעד לצד ידעיה לאורך שנים רבות במסגרת עבודתם המשותפת בהנהלת הישיבה.
במעמד ההספד שנערך בבית המדרש נשא ידעיה דברים לזכרו.
(10:44 דק')
 


 

קטע מדברי ההספד של ראש הישיבה הרב ברוך גיגי:

אף שלכאורה, כלפי חוץ, טיפל בענייני מנהלה של הישיבה, בשורש נשמתו ואישיותו היה איש שכולו תורה. כל מפגש איתו כלל דברי תורה, חידוש מן הפרשה, בצד דברי חידודים שהיה בקי מאוד בהם. היו לו יוזמות חינוכיות רבות במהלך השנים, ועמדות משמעותיות בשאלות הנוגעות לדרכה של הישיבה. רק לאחרונה הציג משנה יסודית באשר לשאלה חינוכית שעלתה על שולחנה של הנהלת הישיבה. כך היא דרכה של הישיבה שגם אנשי המעשה שבה, הם אנשי רוח וחזון. כך היו שני הידידים והרעים הללו, הכהנים הגדולים שנסתלקו מעימנו בשנה האחרונה: משה הכהן מושקוביץ וידעיה הכהן זכרם הטוב לברכה.

ידעיה עם ד"ר ברייאר רי"ע ורא"ל

 

לעוד תכנים מפי ר' ידעיה הכהן ז"ל >>

 

תא שמע – נודה לכם אם תשלחו משוב על שיעור זה (המלצות, הערות ושאלות)